Els cartells anunciadors de diferents esdeveniments festius formen part de la tradició cultural d’Ibi i de molts pobles veïns, articulant així una forma d’expressió artística de gran acceptació popular.

L’Associació de Reis Mags d’Ibi també s’havia afegit a aquesta pràctica en el passat i havia encarregat a alguns artistes gràfics locals l’elaboració d’un cartell que, exposat en llocs de gran afluència de persones, servira per a recordar que els Reis, fidels al seu compromís, arribarien el dia 5 de gener. Aquests cartells solien ser encomanats per la Junta Directiva a artistes gràfics arrimats o coneguts, els quals el solien fer sense càrrec, només pel gust i la satisfacció de col·laborar amb Ses Majestats.

No obstant, algunes persones van suggerir la possibilitat de què l’elecció del cartell anunciador es fera mitjançant un concurs d’àmbit nacional dotat econòmicament. Així s’aconseguiria un doble objectiu: difondre la festa de Reis d’Ibi i donar a tots els artistes interessats la oportunitat de què la seua obra fóra exposada.

Per això, en 2017 es va convocar el I Concurs Nacional de Cartells Anunciadors de la Cavalcada de Reis d’Ibi, el guanyador del qual inicia la col·lecció de cartells premiats que ací es presenta:

 

 

 Guanyador

 Cartell (click per ampliar)

 

2017

 

ALEGRIA de Rubén Lucas Garcia